Jansson Entreprenad i Linköping AB

Kontakta oss vardagar 07-18

013 - 27 00 00

Alla andra tider

Jour 24h

Följ oss på sociala medier

4 skäl att anlita proffs för att fräsa metall och betong

Fräsning gör det möjligt att utföra kontrollerad rivning med stor precision. Men att fräsa metall och betong vid rivning av bland annat broar, gångvägar eller hus är en komplex process och inget du gör på egen hand. 

För att fräsa betong och metall krävs erfarenhet såväl som korrekt utrustning. I denna artikel tänkte vi gå över fyra anledningar varför du bör anlita ett proffs för att fräsa metall och betong i samband med ditt rivnings- eller renoveringsprojekt. 

1. Erfarenhet och kunskap

Ett professionellt entreprenadföretag som erbjuder fräsning av metall, betong, asfalt och andra typer av material säkerställer att fräsningen blir korrekt utförd tack vare sin långa erfarenhet och breda kunskap. Behöver du till exempel fräsa betonggolv kan de säkerställa att betongen inte spricker eller faller isär efter det skurits. 

De besitter också kunskapen om hur man skär igenom förstärkt betong, och hur materialen inuti betongen kommer att reagera på den såg och utrustning som används. 

2. Verktyg och utrustning

De korrekta verktygen som behövs för att fräsa metall och betong är väldigt annorlunda från vad du hittar i en vanlig verktygslåda.

Diamantblad

I många fall krävs diamantblad för att kunna ta sig igenom betongen eller metallen och alla typer av förstärkningsmaterial som är i vägen. Ibland har till exempel betong armeringsstål inuti sig för att stabilisera det.

Om du på egen hand försöker skära igenom betong eller metall med fel såg kan du skada sågen, dig själv och materialet du skär.

Metall- och betongsågar

Beroende på projektets omfattning och natur kan det krävas stora såväl som små specialsågar för att fräsa metall eller betong. Dessa typer av sågar använder sig ofta av vatten för att kyla ned bladet när det används.

Att använda dessa typer av specialsågar utan träning eller erfarenhet kan vara väldigt farligt. Därför är det alltid rekommendera att anlita ett proffs.

3. Vid nödfall

Olyckan är oftast framme när man minst anar eller behöver det. Har ett rör till exempel spruckit som sitter under en betongvägg behöver det åtgärdas omedelbart. Därför erbjuder många professionella entreprenadföretag dygnet runt jour. Kom ihåg att berätta att det är ett nödfall och varför du behöver hjälp att fräsa betong eller metall utanför vanliga arbetstider.

4. Kostnad för att fräsa metall och betong

Att anlita ett professionellt entreprenadföretag för att fräsa metall och betong är mycket billigare än vad du tror. Om du räknar in kostnaden för sågen, ett blad och träningen för att använda den blir ett entreprenadföretag många gånger billigare än om du försöker utföra det själv. 

Behöver du fräsa metall eller betong?

Kontakta Jansson Entreprenad idag. Vi utför alla typer av fräsning- metall, betong, stål, asfalt och tjäle med effektiva och moderna metoder. Vi har en modern maskinpark som säkerställer att jobbet utförs snabbt och med ett slutresultat av hög kvalitet. Läs mer om vår fräsning.

Följ oss på sociala medier!