Kontakta oss vardagar 07-18

013 - 27 00 00

Alla andra tider

JOUR 24H

Följ oss på sociala medier

Marcus Karlsson

Berätta lite om dig själv?
Marcus Karlsson heter jag, 29 år gammal. Jag bor i ett hus i Åtvidaberg, som tog cirka 1 år att färdigställa. Där bor jag nu med mina 2 barn och sambo. Mer generellt har jag ett stort intresse för bilar och motorcyklar, men en familjesemester med husvagnen nere i Västervik tackar jag inte heller nej till!  

Hur länge har du jobbat hos Jansson?
Direkt efter mina studier, där jag läste Fordon och Anläggning började jag arbeta med att köra kranbil. Det varade dock inte allt för länge, utan jag sökte mig vidare och hamnade på Jansson Entreprenad. Här har jag nu varit i hela 10 år.  

Vad ger dig mest energi i din tjänst idag?
Det som ger mig mest energi i mitt arbete idag är sammanhållningen, kollegorna och att få vara med och ta plats i ett växande bolag.
 
Vad i jobbet får dig att vilja gå upp på morgonen?
Återigen, sammanhållning och kollegorna primärt. Men även att jag brinner för bolagets tillväxt och förtroendet jag får i att hålla i stora projekt. Drivs alltid av att göra mitt arbete lite bättre och försöka att effektivisera system och arbetssätt. 

Vad är den största utmaningen i arbetet. Hur hanterar du det?
Den största utmaningen är att pressa min simultankapacitet, att alltid ha många bollar i luften. Men det är också det jag drivs utav och jag försöker också utveckla och förstå vart jag kan sätta gränsen för när det blir för mycket och inte. I min roll ligger också mycket planering och projektering, mellan både interna och externa personer och bolag. Telefonen min går varm med andra ord! 

Vad är det viktigaste att tänka på när man är ny hos er? 
Att ge sig in ödmjukt i rollen och visa framfötterna, våga ta tag i saker och vara självständig. 

Vad är de tre främsta egenskaperna som du anser är viktiga i din tjänst?
Inneha ett affärssinne, vara anpassningsbar och strukturerad. 

Hur skulle du beskriva er företagskultur?
Familjär, högt till tak och lätt till skratt. 

Vad anser du är den största skillnaden på arbetsplatsen idag, jämfört med när du började?
En stor skillnad som man idag tar för givet är den digitaliserade processen. När jag började här för 10 år sedan var nästan allt ett manuellt arbete, allt ifrån pappersfakturor till strukturerade projektdokument. Den digitala utvecklingen har verkligen underlättat för mig och ja, för branschen generellt såklart. Idag ställs det också höga krav på återbruk, dokumentation och KMA.

När trivs du som bäst på jobbet?
När det är en jämn arbetsbelastning och där jag kan känna att jag har kontroll på saker och ting. Samhörigheten mellan att både medarbetare och beställare mår bra tycker jag är vitalt.
Jag trivs också i en situation där jag känner att jag presterar och utvecklas i min roll.