Kontakta oss vardagar 07-18

013 - 27 00 00

Alla andra tider

JOUR 24H

Följ oss på sociala medier

Vi utför olika entreprenader inom spontningsarbeten.

Vi kan erbjuda kunden speciella och smidiga lösningar.

Spontning – kvalitet och erfarenhet

Vi utför spontning – tillfälliga eller permanenta stödkonstruktioner som gör det möjligt att schakta med minimala markrörelser.

Jansson Entreprenad är ett familjeföretag i fjärde generationen, vi har funnits mer än 75 år och har inga planer på att sluta leverera totalentreprenad av absolut högsta standard. Anledningen till att vi funnits så länge är att vi alltid har varit övertygade om att det inte går att kompromissa med kvalitet, oavsett vilket projekt det är vi utför. Så även med spontning i Stockholm eller var det än må vara i Sverige.

Det krävs både utbildning och erfarenhet för att utföra en bra spontning vilket är anledningen till att våra kunder anlitar oss om och om igen. Det är viktigt att du använder rätt verktyg för rätt arbete och rätt företag för att resultatet ska bli riktigt bra.

Vad är spontning?

Begreppet spontning stöter man ofta på om man talar om schakt och schaktarbeten. Men vad är spontning? Spont, är en stödkonstruktion, vanligtvis av stål, betong, trä eller HD-polyeten och används för att ta upp jordtryck vid schaktningsarbeten. Vanligtvis är sponten en tillfällig konstruktion för att minimera markrörelse som gör det möjligt att schakta inom ett område. Vid arbete i vatten, till exempel vid brobyggen eller att riva en bro används sponten runt arbetsområdet för att kunna pumpa ut vattnet.

Det finns flera olika typer av spontning beroende på markens beskaffenhet, om schaktningen sker i vatten eller om marken är särskild stenig och bergig. Vi utför spontning i Stockholm och över hela Sverige. På Jansson Entreprenad har vi stor erfarenhet av spontning, vibrationsmätning, fräsning, schaktning, återvinning och speciellt utmanande projekt där ingen lösning är den andra lik.